Winnaars Best of the West 2010

Zondag 12 september jl. vonden de finales van Best of the West 2010 plaats, tijdens het gratis festival Kijk op de Wijk in Cultuurpark Westergasfabriek. Best of the West is dé talentenjacht van West. Bijgaand de juryrapporten van alle prijswinnaars.

Categorie: dans

Jury:Ubit Iskander, Mati Elias, Marc Note

HOOFDPRIJS Groep: Young Generation (8-10 jarige)

Young generation
Young generation

Gedreven optreden: een show met liefde voor de dans van binnenuit! Klaar om op te treden. Goed en Clean gewerkt. Spannende variaties in stijlgebruik. acrobatiek, hip hop, lyrical. Mooie solo van de jongen.

Aanmoedigingsprijs A Groep: Sunshine Girls (8 en 10 jaar Kyra Pattikawa en Chianti Harinck)

Sunshine girls
Sunshine girls

Uitstraling en presentatie waren sterk. Hele goede samenwerking. Jullie hadden samen veel plezier. Gevoel voor ingewikkelde techniek, ritme en show. Muzikaal en creatief met attributen.

Aanmoedigingsprijs B Groep: S Team (11 -13 jarige)

S-team
S-team

Gedisciplineerd. Veel stijlen gebruikt: streetdance, hiphop,breakdance, jazzdance. Goed gerepeteerd! De jongens zijn sterk en maken de groep interessant. Goed gebruik van ruimte, maar mag nog meer uitgewerkt worden Nog meer energie. Niet te voorzichtig! Brutaler en meer contact met het publiek ! Gaat vast lukken, want jullie hebben een goede coach! Bekijk hun optreden op youtube.

Extra Aanmoedigingsprijs Kids Dans: (8 jaar Guelman en Noam Donia Nota )

Guelman en Noam Donia Nota
Guelman en Noam Donia Nota

Dit is echte kinderdans met echte spelelementen en moderne technieken! Met humoristische en vertederende momenten. Helemaal zelf gemaakt !! Ga zo door!

HOOFDPRIJS Solist: Dalya Blokland (11 jaar) Freestyle

Dalya Blokland
Dalya Blokland

Een talent ! Zelf bewust. Energie en lef. Goede beheersing van lyrical hiphop en klassiek. Goed gebruik van ritme. Maar mag nog meer uitgewerkt. Technische mogelijkheden goed benut. Kijk hoe je met het publiek kan wisselen van blik en gevoel, uitstraling van binnen naar buiten. De jury is nieuwsgierig naar je ontwikkeling in de dans.

Eervolle vermelding: Sanne Croese (22jaar)

Sanne Croese
Sanne Croese

Geweldige Danseres zeer inspirerend voor alle kinderen die mee doen aan Best of the West. Een voorbeeld functie hoe jij je als danser kunt ontwikkelen. Zij bereikte dit jaar de halve finale van Holland’s Got Talent. De jury heeft dit jaar gekozen de hoofdprijs aan de jongere, minder ervaren, dansers uit te keren en Sanne te prijzen met deze eervolle vermelding. Wil je meer zien van Sanne en misschien wel les van haar hebben kijk dan op: www.smc-dance.com

Categorie: fotografie

Jury: Ninette Schostack, Jano van Gool, Gerry Hurkmans

HOOFDPRIJS: Anna Theunissen (16 jaar)

4 foto’s in zwart/wit “Poedersuiker”

Anna Theunissen Poedersuiker

Sterke beeldende zeggingskracht, mooie compositie, gedurfd en ontwikkeld. Goede keuze van zwart /wit. Krijgt diepgang en schept verwachtingen als fotografe.

Aanmoedigings prijs A: (gaat in 2010 naar 3 deelnemers)

Yoran de Vries (12 jaar) Collage: Brillen-Action-Vans

Yoran de Vries

Bijzondere eigen speelse manier van fotograferen is voortgezet en is veelbelovend

Ianthe van Gool (11 jaar) Onderweg

Iante van Gool Onderweg
Iante van Gool Onderweg

Fotoserie vanuit de auto genomen. Bijzondere manier van bekijken van zo’n “saai”en triest onderwerp als de regen en dan boeiende en schilderachtige foto’s maken

Annelore van Gool (11 jaar) Gordijnenregen- Meer Palen –Dames Eerst

Op zich zelf staande foto’s met als samenhang een opmerkelijke kijkwijze en vastlegging van ogenschijnlijk “gewone” dingen om je heen Ook mooie titels!

Annelore van Gool Gordijnenregen
Annelore van Gool Gordijnenregen
Dames eerst
Dames eerst
Meer palen
Meer palen

EERVOLLE VERMELDINGEN

FILM

Eervolle vermelding Julian Wolf. Sinds hij in 2008 won, krijgt hij geen concurrentie meer.

Hij maakt dan ook de meest authentieke filmpjes voor Best of the West en krijgt hiervoor een eervolle vermelding op weg naar de Film Academie!

Categorie: mode

Eervolle vermelding voor Shirley Oostenrijk. Deze 23 jarige talentvolle modeontwerpster met een eigen winkel “SYDY” in de Spaarndammerstraat werd in 2010 benaderd voor een eerste pilot van KitzCatwalk, de eerste Fashion Show in het kader van Best of the West. Het was een succesvolle show. Wij hopen dat Shirley het volgend jaar talentvolle collega’s als concurrenten op the Catwalk zal hebben. Kijk eens op haar website: www.sydy.nl

11mode_parade.jpg (144 Kb)

Categorie: beeldende kunst

Jury:Lucienne Kleverlaan, Saskia Krot, Marieke Hunze

HOOFDPRIJS: Zita Leemans 13 jaar (individuele inzending)

3 beeldjes geen titel

12abeeldje1.jpg (76 Kb)

12bbeeldje2.jpg (71 Kb)

12cbeeldje3.jpg (70 Kb)

Verrassende houding van de figuren. Heel navoelbaar. De keuze voor een grove uitwerking van zulke kleine beeldjes en dan de juiste details aangeven is heel knap. Laat een mooi handschrift achter in het materiaalgebruik. Mooie glazuurkleur, zorgvuldig toegepast, nooit teveel en benadrukt de houding van de beeldjes.

Aanmoedigingsprijs A: Füsün Yildrim 12 jaar (basisschool Corantijn)

Jasje uit de KinderKunstroute

13jasje.jpg (69 Kb)

Aandacht voor detail en techniek. Kleur op elkaar afgestemd. Lijkt of Elvis net uit zijn jasje is gestapt.

Aanmoedigingsprijs B; Esma Arslan 15 jaar (Marcanti College)

Titel: Passanten

Passanten

Sterke beelden, prachtige vondsten en mooi detail. Balans in zwart/wit, sterke compositie. Weet eenheid neer te zetten, waarbij je verrast wordt door de details die met humor uitgewerkt zijn.

Extra Aanmoedigingsprijzen Beeldende Kunst 2010

Basisschool Joop Westerweel:

Dino’s, Slingers en Kleifiguren

Pluim voor de leerkracht! Een bewerkelijke techniek (papier maché) op een bijzondere creatieve wijze, kleurrijk uitgewerkt. Veel kleurexpressie in alle werken. Eindpresentatie met aandacht gedaan.

Speciale aanmoediging hierbij voor Ayman Ahaddouch (groep 7B)

Basisschool Corantijn

Jasjes uit de KinderKunstroute
Voor alle leeftijden is het thema op niveau gemaakt, met daarbinnen veel aandacht voor techniek.

Ieder kind kan zijn expressie optimaal uiten en spelenderwijs vaardigheden leren waarbij de fijne motoriek wordt gestimuleerd. (bijv. naaien van ritsen)

Extra individuele aanmoedigingen:

  • Wemoed Schåfer (individuele inzending),
  • 4 Gymnasium: Judith Rijsenbrij(helikopter),Nina Boelsums(mode)
  • Basisschool Elizabeth Paulus : Kishan van den Oever (Corneille ), Lois Kruiswegt (Holland Huisjes)
  • Melissa Nooitgedacht (Brood)
  • Basisschool Spaarndammerhout: Serina
  • Basisschool de Roos: Samantha Visbeek (zelfportret)
  • Basisschool de Bron; Mustafa (poëzie en dieren)
  • Catamaran:Olivier (Woezel)
  • Mal (blauwe doek, zeefdruk o.l.v. Elspeth Pikaar)

Categorie akoestische muziek

Jury: Barbara Lourens, Eelco Meijnen,Wlady Podsada

HOOFDPRIJS solist: Albert Nvanjesa – (14 jaar) gitaar

Albert Nvanjesa
Albert Nvanjesa

Bij Albert kon de jury eens lekker onderuitzakken. Leuke stukken met swing gespeeld. Goede toon en met vibrato. Speelde alles uit het hoofd, met veel expressie. Een enkel nootje werd technisch wel gemist, maar dat onderbrak geenszins de uitvoering. Met een betere (grotere) gitaar kan de klankvorming nog verder worden ontwikkeld. De jury is benieuwd wat hij volgend jaar in petto heeft.

Aanmoedigingsprijs A solist: Lily Gnimavo – (12 jaar) piano

Lily Gnimavo
Lily Gnimavo

Lily speelt zeer mooi piano. Lekker ritmisch en met dynamiek. Erg muzikaal, goed pedaal gebruik en mooie houding. Voor de korte tijd dat zij les heeft laat zij al een hoog niveau zien.

Aanmoedigingsprijs B solist: Stijn van den Berg – (15 jaar) piano

Stijn van den Berg
Stijn van den Berg

De jury was aangenaam verrast door het optreden van Stijn. In de uitvoering viel de zeer natuurlijke en expressieve interpretatie op. Er werd beheerst gespeeld met rust en een mooie frasering en dynamiek.

HOOFDPRIJS ensemble: Rachel Meijers en Rosa Sikkes (13 jaar)– zang/gitaar en zang piano

Rachel Meijers en Rosa Sikkes
Rachel Meijers en Rosa Sikkes

Een lekkere voorstelling. Hier werd echt muziek gemaakt. Jullie luisteren goed naar elkaar en spelen beiden met gemak, zonder haperingen en zingen met expressie en goed zuiver. Jullie stemmen kleuren ook mooi bij elkaar. De jury is benieuwd wat het volgende jaar gaat brengen!

Aanmoedigingsprijs A ensemble: Peac*ck Unplugged met Liam Kelly (zang/gitaar), Tibor Mercks (sologitaar) , Karel Leertouwer (slaggitaar) , en Darek Mercks (basgitaar). ( 12-14 jaar) FOTO 77

Peac*ck Unplugged
Peac*ck Unplugged

Een echte popband die staat. Nu unplugged en zonder drummer. Dat de drummer er niet was, was niet te merken. Lekker ritmisch samenspel, goede expressie, leuke afwisselende stukken, met een eigen nummer tot slot (een beetje aan de korte kant). Goede leadzanger (let wel op verstaanbaarheid van de teksten!), die het publiek ook anderszins weet te vermaken. Aankleding was prima verzorgd. Van deze band gaan we nog veel horen!

Aanmoedigingsprijs B ensemble: Rosa Hofgärtner en Paul Schildmeijer (16 en 15 jaar) Klarinet en piano

Rosa Hofgärtner en Paul Schildmeijer
Rosa Hofgärtner en Paul Schildmeijer

Rosa en Paul speelden twee tango’s van Piazolla, leuk repertoire. Het samenspel is erg goed, prettig om naar te luisteren. De inleving in de stukken is prima, maar gezien het technisch hoge niveau van hun spel, had er nog wat meer expressie getoond kunnen worden, voornamelijk bij de piano.

De klarinetklank kan nog wat voller en er klinkt nog wat moeite met het hoge register door. De toonaanzet en afwerking kan nog wat netter. De jury heeft genoten van jullie optreden.

Categorie: versterkte muziek

Jury: Beatrice van der Poel, MC Kimo, Arjen van Sorge

HOOFDPRIJS: DELJA (13-15 jaar)

Delja
Delja

Kracht expressie en emotie prima! Meteen een goede start! Goede instrument beheersing. Gitarist zeer talentvol. Zangeres is een zeer talentvol in zang, schrijven en podiumpresentatie. Leuk dansje met de instrumentalisten. Samenspel is goed in balans. Bekijk hun optreden op youtube.

Aanmoedigingsprijs A: THE DESPERADOS (17 jaar)

THE DESPERADOS
The Desperados

Strak bandje! Samenzang goed en leuk. Drummer goed strak en leuk dat ie zingt. Gitaar (de meest overtuigende) en bas is goed. Podiumpresentatie ok en cool. Het breken van een snaar professioneel opgelost! Doe iets met jullie outfits in de stijl die je speelt en bouw je eindjes uit!

Aanmoedigingsprijs B: GAZ (leeftijd 18 ?)

Gaz

Goede drummer en bassist in de ritme sectie. Zang: lekkere stem, maar zangles is een aanrader, want het is nog een beetje ongecontroleerds. Samenspel o.k.! Cool, Rock Attitude en veelbelovend! Eigen nummer ook veel belovend. We zien jullie terug op Lowlands!

HOOFDPRIJS SOLIST: Ritchie (Ritchie Gompel 14 jaar)

Ritchie Gompel
Ritchie Gompel

Podiumpresentatie met lef, gelikt en met attitude, en ook wel irritant!

Daarom irritant zo’n leuk nummer ! Werk met je muzikaliteit soms gaat de tape maar door zonder dat er invulling aan gegeven wordt.

Aanmoedigingsprijs A Judith Rijsenbrij ( zangeres Delja 15 jaar)

Judith Rijsenbrij
Judith Rijsenbrij

Judith straalt plezier uit, heeft heldere stem, zingt los, zuiver, gedurfd, overtuigend, en kan ook nog zelf schrijven. We gaan zeker van haar horen! De jazzy nummers zijn zeer geschikt voor je stem! Conservatorium!?

Aanmoedigingsprijs B: Lois Besseling (Bassist No Shit Man en Trafficlite 15 jaar ?)

Lois Besseling
Lois Besseling

Opmerkelijk talent! Speelt lekkere loopjes en pompt de bands voorwaarts.