Winnaars Best of the West 2009

kidsinconcert 2009
Kids in Concert promoot de muziekeducatie in Westerpark en is onderdeel van het talent- stimuleringsproject Best of the West van stadsdeel Westerpark. Een professionele jury maakt tijdens Kids in Concert een voorselectie voor Best of the West.

In het kader van Kids in Concert stappen leerlingen van muziekopleidingen op het podium van de Flex Bar en het Jongeren Centrum Volta om aan publiek hun muzikale prestaties te laten horen.

Kids in Concert wordt georganiseerd door SVP-Kunst in samenwerking met Muziekschool Amsterdam (afdeling Westerpark), Muziekcirkel Westerpark, Jongeren Centrum Volta, Junior Jam en Gitaarschool Amsterdam.
[poster: Norti Kowalski]

Bekijk de optredens van Kids in Concert van 5 april 2009 op Youtube:

WINNAARS DANS

Jury: Ubit Iskander, Wanda Broers en Marc Note
Foto: S-team

Hoofdprijs groep: S-team
De jury vond de choreografie swingend en goed uitgevoerd. Ondanks dat de choreografie wat statisch in de ruimte was, was er wel veel variatie binnen het gekozen bewegingsidioom.

foto van Sarah en Caylin

Aanmoedigingsprijs A groep: Sarah en Caylin
De jury vond de aankleding mooi en verzorgd, de choreografie eigen en origineel. De dans had naar ons inzien echter aan kracht kunnen winnen als die wat korter was geweest. Het samen dansen tussen de twee dames daarentegen was vaak goed.

FOto Guelman en Noam Donia Nota
Aanmoedigingsprijs B groep: Guelman en Noam Donia Nota
De Jury vond de presentatie schattig en goed op elkaar afgestemd.

Sanne Croese
Hoofdprijs solist: Sanne Croese (21 jaar)
Haar performance had uitstraling, was technisch goed uitgevoerd en muzikaal. Ze maakte daarbij goed gebruik van de ruimte op het podium. De jury vond haar zondermeer professioneel. Sanne is bovendien te zien in het programma So You Think You Can Dance, elke zondag op RTL. Zij kreeg de welbegeerde ticket voor the bootcamp.

foto van Omar Sabar

Aanmoedigingsprijs A solist: Omar Sabar (11 jaar)
De jury vond dat Omar presence heeft ondanks zijn prille leeftijd en een goede imitatie van Michel Jackson kan geven. De jury is benieuwd wat er nog meer allemaal uit de koker van deze jongeman kan komen als hij zijn eigen dans laat zien.

FOTOGRAFIE

Jury: Norti Kowalski, Jano van Gool, Gerry Hurkmans

jb7 6531

Hoofdprijs: Inoura Padmos (14)
Een ongewone situatie, mooi en verrassend gefotografeerd. Zee en wolken/Rotspartij met paraplu! / Met op de achtergrond bedrijven. Water en bomen heel mooi helder en gedetailleerd beeld van heel dichtbij en in de verte. Water en rotsen sereen en sfeervol. Bergen en rotsen, mooi mini perspectief.

Aanmoedigingsprijs A: Timo Leemans (15 jaar)
Na het winnen van de hoofdprijs vorig jaar. Heeft Timo zich verder ontwikkeld. Avondserie/Ochtendserie en experimenteren met dieren fotograferen/reportage. Kids Dance Stage. Dierenfoto’s: verrassend en bijzonder in beeld gezet. Avond foto’s: mooi van licht en silhouet. Reportage Kids Dance Stage: goede close-ups op het juiste moment.

foto: werk van Yoran de Vries

Aanmoedigingsprijs B: Yoran de Vries (11 jaar)
Lifestyle/richting magazine/registeren van deze leeftijdsgroep. Movie sequentie zelfportret van licht naar donker is mooi gedaan. Bijzonder is dat Yoran net als de vorige keer het onderwerp heel dicht bij zichzelf zoekt. Geeft een heel persoonlijke toets.

Foto's van Megan

SVP-Kunst aanmoedigingsprijs: Megan de Kruijf (10 jaar)
Onder water/hond en vis/carnaval/veelzijdig. Onder water fotografie is een mooie specialiteit. Krachtige aanzet om verder te gaan met fotograferen.

Extra Aanmoedigingsprijs: Anna Theunissen (15)
Reportage van Kids Dance Stage samen met Timo Leemans 31 mei 2009. Een degelijke reportage met een aantal rake momenten.

BEELDENDE KUNST

Jury: Marieke Hunze, Lucienne Kleverlaan, Saskia Krot

Foto van Beeldje met surfer eb badgasten

Hoofdprijs: Zita leemans (12 jaar)
Beeldje van een Golf met surfer en badgasten. Humoristische met oog voor kleine details. Knap materiaal gebruik, beperkt tot de golf en sterk kleurgebruik beperkt tot 3 kleuren.

schilderij
Aanmoedigingsprijs A: Alan Mirza
(10 jaar)
Schilderij: Landschap geïnspireerd op Van Gogh. Goede verfstreken vrije echte schilders. Levendig van kleur, dynamisch mooie sterke kleuren, prachtige menging.

Tekeing van een DJ

Aanmoedigingsprijs B: Abdullah Noeman (9 jaar)
Tekening van een DJ. Hedendaagse manier van tekenen. In de vorm van een affiche. Goede gezichtsuitdrukking van de DJ. Sterke kleuren beperkt tot 3.

SVP-Kunst aanmoedigingsprijzen gaan naar:

 • Individuele inzendingen: Welmoed Schafer, Tosca van Duivenboden, Amber Katralon, Timor Katralon, Xanna Redingius.
 • Lily Havermans, Noah Knijff en Noortje Verhaar: Project: Hugo de Groot Project Portretschilderen van School Buurt Werk (Marion van Wier) Rijk Kramer School.
 • Dounia Karabila en Ousamma Bouabbous voor de insecten.
 • Mohammed El Yourghi voor de tegel met de olifant.
 • Olyam Lashkari voor aquarel spiegelbeeld: Spaarndammerschool.
 • Jahion Rellum: geschilderde clown.
 • Angelyca Jitan: clown krijttekening Elizabeth Paulusschool.
 • Nikita Kuypers, Jent, Finidi Ensdorff voor de botentekeningen.
 • Estha Botald Lemba: Poes met gedicht van De Bron.
 • Ouman el Haifi: Fatima Handjes van de Westerparkschool.
 • Souhaila voor schilderij met bomen: Free West/ De Garage.
 • Maskers van de Catamaran: prijs naar het kleine uitklapbare maskertje gedetailleerd werk.
 • De Brede School voor het groot gezamenlijk schilderwerk
 • Project met je koffertje naar het schip/Cultureel erfgoed School Buurtwerk (Jorie Wieriks)
 • Peter en de Wolf-project onder begeleiding van Marieke Hunze (Lijm Kinderkunst)

AKOESTISCHE MUZIEK

Jury: Wlady Podsada, Pablo de Haas en Barbara Lourens

Hoofdprijs solist: Raiisa Pater (13 jaar)
De jury werd al vrolijk zonder dat je nog maar een noot had gespeeld, ontspannen, vrolijk, leuke kleding. En dan haar spel, vol vaart en dynamiek. Haar repertoirekeuze met de 7/8 maten was erg verrassend en ritmisch prima gespeeld, alsof ze in de Balkan geboren is. En een uitstraling van een echte muzikante!
P.S. De jury vraagt zich af of je ook mooi kunt zingen?

Aanmoedigingsprijs A solist: Lily Gnimavo
(11 jaar)
De jury heeft genoten van je spel. Je hebt een uitzonderlijke instrumentbeheersing voor 1 jaar pianoles. Je neemt goed de rust om te spelen. Je timing en dynamiek is prima verzorgd, en ritmisch ben je erg sterk. Je bracht een afwisselend repertoire. De jury ziet je graag terug in een volgend editie van BOTW om je vorderingen te beluisteren.

Aanmoedigingsprijs B solist : Jake Sams
(15 jaar)
De jury heeft genoten van je spel. Prima dat je alle stukken uit het hoofd speelt. Je repertoirekeuze is verrassend te noemen. Je hebt een heldere toon en bent ritmisch sterk te noemen. En je wist het publiek hiermee te boeien. Qua techniek, dynamiek en klank is er nog een en ander te winnen, vandaar de aanmoedigingsprijs. De jury ziet graag dat je verder gaat en verder komt met je gitaar.Hoofdprijs Ensemble :Quattro Formaggio (14/15 jaar)
Paul Schildmeijer, Wisse Keizer, Lotje Siffels, Rosa Hofgartner
Jullie staan als een bijna volleerd ensemble op het podium, met mooi op elkaar afgestemde kleding en vol zelfvertrouwen. Hierdoor weten jullie het publiek te boeien. Jullie spelen erg mooi samen, de balans is vaak prima, dynamiek is wat zwak. De melodische lijnen mogen nog wat meer rust krijgen. De moeilijk hoge tonen missen nog overtuigingskracht. Dat er zeker in het tweede stuk wat grove fouten werden gemaakt werd prima opgevangen.
De hoofdprijs is bedoeld om jullie verder te brengen in (samen)spel en repertoireopbouw.

Aanmoedigingsprijs A ensemble : Zita Leeman en Sharon van Rooij (12 jaar)
De jury heeft genoten van jullie zang en spel. Dat jullie zelfgeschreven liedjes kwamen brengen was een aangename verrassing. Deze staken qua vorm ook prima in elkaar, met couplet en refrein, met intro en meerstemmige zang. En met een mooi (droevig) thema. Jullie zingen prachtig samen, tweestemmig gaat helemaal goed. Jullie zijn ook prima te verstaan in de liedjes. De gitaarbegeleiding is mooi ritmisch. De aanmoedigingsprijs is bedoeld om jullie verder te bekwamen in zang, gitaar en niet te vergeten zelf songs maken!

VERSTERKTE MUZIEK

Jury: Beatrice van der Poel, Arjen van Sorge en Kimo van den Berg

6+ Hoofdprijs Band: Funkademic

Foto van de band Funkademic

Over deze show is nagedacht! Erg goed gedanst, uitstekend contact met het publiek. Outfits subliem. Lead vocals groot talent, goede timing een echt showbeest. Toetsenist zeer inventief, talentvol en goede sounds. Drummer erg goed. Funky solo. Voetenwerk goed. Bassdrum, vette drumsolo. Samenspel tight en superstrak. Bas is veel te hard, niet in verhouding met de rest van de band wat ten nadele werkt. Origineel en eigenzinnig. Allemaal profs. Ongekend hoogniveau voor kids. Funky tot op het bot.
Tip van jury: Ga op zoek een talentvolle bassist van jullie eigen leeftijd en we zorgen meteen voor een optreden in een echte club!

Foto van de band Vinq
Aanmoedigingsprijs A: Vinq
Een band die gelijk loskomt! Vlotte jongens leuke teksten! Iedereen doet lekker mee! Niet echte uitschieters maar dat ligt niet in de bedoeling met deze samenhangende poprock nummers. Lead vocals zuiver en leadgitarist veelbelovend. Samenspel strak, strakke breaks vooral in de uptempo stukken. Jullie kunnen meer doen met arrangeren en iets interessantere akkoorden spelen. Eigen nummer getuigd van lef. Nederlandse teksten verdienen aandacht. Bravo dat jullie nu al een eigen stijl hebben. NL Rock met een randje, weer eens wat anders. Lekker broeierig vaak.

foto: Stereo Addiction
11-13 jaar
Aanmoedigingsprijs B: Stereo Addiction

Nog wat onwennig maar toch al snel ingespeeld. Meer actie. Zanger heeft contact met het publiek. Heeft een goede uitstraling maar moet nog wat loskomen. Soms erg vals. Gitaren 3x hetzelfde, maar sologitarist doet wel leuke dingen. Samenspel is heel goed. Er is heel goed geoefend en gewerkt. Hecht en sterke samenzang. Covers, maar goed en in eigen stijl uitgevoerd! Goede opbouw van de nummers van de show. Met ruige uitsmijters. Sterke eigen nummers. We want more!

Foto van Sonya Vos
Hoofdprijs solist:
Sonya Vos (16) Bassiste van The Lost Sheep
Lekkere ronkende bassiste, bas-beest to the point en fijne vette sound.

Foto van Ritchie van Gompel
Aanmoedigingsprijs A solist: Ri-Flex: Ritchie van Gompel
Goed contact met het publiek. Goede beweging en outfit. Podiumbeest. Goede timing en melodisch zuiver. Makke beats, maar grappige en ter zake doende teksten met humor. Leuk, lachen lekker en ook gevoelig zelfs ….!
Foto van Jean Landvreugd
Aanmoedigingsprijs B solist: DMK: Jean Landvreugd
(11 jaar)
Geboren op het podium en neemt het gelijk in bezit. Leuke tekst maar wel een beetje simpel. Wat lauwe beat, weinig variatie. Al jong lekker bezig, wel nog weinig origineel.

FILM

Jury vertegenwoordiger: Maarten van der Linden


film screen
Hoofdprijs: Julian Wolf i.s.m. Keaye de Vries
Tik Tak Tok (De Loop der Dingen)

Vorig jaar won Julian de hoofdprijs en dit jaar heeft hij weer de competitie weggeblazen. Zij waren de enige die meededen in deze categorie maar hebben topwerk afgeleverd. Waar het vorig jaar een goed ge-edit en krachtig filmpje betrof is er dit jaar een volwassen kunstwerk gecreëerd. Een re-anactment geïnspireerd op de “Der Lauf der Dingen”. Er is een grote groei doorgemaakt, een niet onverdienstelijk durven experimenteren met natuurkundige proeven en het onderzoeken van actie en reactie. Blijf werk maken en durf te blijven experimenteren! De jury is erg benieuwd naar wat zij volgend jaar te zien krijgt.

plaatje: onmogelijke liefde
Hoofdprijs 2008: van Julian Wolf (14 jaar)
Onmogelijke liefde
Een bijzondere film. Een absoluut origineel liefdesdrama met een kwinkslag. De diverse bloedstollende stunts worden met bijzonder goed camerawerk in beeld gebracht. De muziek in het filmpje wordt tevens op een effectieve manier gebruikt. De jury is unaniem van mening dat deze filmmaker een succesvolle carrière in de film gaat hebben.

Verslag hoofdprijs fotografie

door Timo Leemans

Hier is mijn verhaal over wat er allemaal gebeurde bij de fotoshoot met Gerry Hurkmans. We hebben de fotostudio van Gerry en de computer verkend en zijn daarna op pad gegaan om buiten te fotograferen. We zijn in Waterland (Jisp) geweest op meerder lokaties, ook voor een opdracht van Gerry Hurkmans. Ik had net een nieuwe camera. Tijdens de lunch op een terras heb ik wat basislessen gehad in instellingen. Toen gingen wij een boer zoeken waar Gerry Hurkmans foto’s moest maken van een koe die water uit de sloot drinkt. Helaas begon het te regenen.

4 bootjes

In de middag zijn we naar de studio gegaan en heeft Gerry een portret van mij gemaakt, en daarna op de computer bewerkt en uitgeprint in zwart-wit. Gerry heeft mij geleerd hoe de hoeveelheid licht kan bepalen. Ook heeft hij mij geleerd hoe je het contrast tussen scherp en onscherp kan verstellen. Hij heeft mij alle knopjes op de camera uitgelegd bijvoorbeeld: De snelheid, hoe je daar mee werkt, de letter M, dat je alles zelf doet en de letter P, alles gaat automatisch,en nog veel meer. Ook wist ik niet dat er een knopje op de lens zit dat je of zelf of het automatisch laat scherpstellen, dat heeft hij mij ook meteen geleerd.
Een lange leerzame en leuke dag dus!