Voorgaande edities van BOTW

In 2004 is Best of the West in opdracht van het toenmalige stadsdeel Westerpark van start gegaan met als doel het aanwezige talent onder jeugd en jongeren van het stadsdeel zichtbaar te maken, te stimuleren en te coachen.

Het festival begon bescheiden met de deelname van basisschool leerlingen en afgevaardigden van Volta, het jongerencentrum aan de Houtmankade. De stadsdelen Westerpark, oud-West, de Baarsjes en Bos en Lommer vormen sinds 2010 het stadsdeel West. Het bereik onder de jongeren is hierdoor vergroot.

In 2011 is een samenwerking aangegaan met woningcorperatie Ymere, waardoor de naam vanaf toen veranderde in Ymere Best of the West. Inmiddels heeft het festival er niet alleen veel meer samenwerkende scholen en organisaties bij betrokken, ook de disciplines zijn uitgebreid door de jaren heen.

Best of the West is trots om zo veel deelnemende artiesten te hebben getoond aan een steeds groter wordend publiek. En het was een eer winnende deelnemers te kunnen stimuleren en coachen in hun ontwikkeling binnen hun discipline. Aan de zijlijn van deze pagina zijn de winnaars van voorgaande jaren te zien.

Ook dit jaar verwelkomen wij de jeugd van West om hun talenten te tonen bij de nieuwe editie van Best of the West. Schrijf je in en laat jezelf zien!