Best of the West Academie

Lees Verder
Een lang gekoesterde wens van Best of the West ging zomer 2016 in vervulling dankzij sponsoring van het VSB-fonds, AFK, Stadsdeel West en Operatie Periscoop: De Best of the West Academie.

Hier kunnen kinderen en jongeren gratis les krijgen, in bijvoorbeeld muziek, zang, dans, beeldende kunst, schrijven, storytelling en fashion. Juist kinderen en jongeren die anders niet de mogelijkheid zouden hebben hun talent te ontwikkelen zijn van harte welkom. Na het 1ste pilotdeel in mei en juni 2016 met lessen in Rap door Rashid Laaminach in het Landhuis, Hip Hop door Lonny Miles in de keten van Cascoland in de Kolenkitbuurt, Tekenen met Femi Dawkins in het WM Gallery in de Jordaan en Dakka Marrakchia (Marokkaanse brassband) door Dakka Chrafoo in de buurtkamer in de Gulden Winckelbuurt, is het tweede pilotdeel met een-op-een coachingtrajecten in volle gang.

In onze jaren als Operatie Periscoop hebben we zelf ook een aantal jongeren een op een mogen begeleiden en we ontdekten dat het voor beide partijen (docent en leerling) inspirerend uitwisselend was. Je kunt echt de diepte in, straatcultuur gaat niet mee en in een korte tijd kunnen er grote vorderingen gemaakt worden. Plus ook al wordt een deelnemer in de toekomst geen meesterpianist, zij of hij zal deze ervaring heel vaak in positieve zin kunnen hergebruiken. Referentiekaderverbreding!

Operatie Periscoop heeft in 2017 voor een half jaar een viertal stagiaires vanuit de HvA in dienst gehad, waar zij een onderzoek gedaan hebben naar kunsteducatie onder jongeren in de Bos en Lommerbuurt. Uit hun onderzoek is gebleken dat veel jongeren niet goed weten wat kunst nou eigenlijk is en wat de mogelijkheden allemaal zijn. Naar aanleiding van hun onderzoek hebben zij de 2de pilotdeel van de Best Of The West Academie opgezet.

Hieruit is in februari 2017 vijf jongeren van 10 de uitdaging aangegaan om ieder een nieuwe kunstvorm te leren van een creatieve coach. Van drums (Vincent Spitters), film (Thomas Gesthuizen), spoken word (Adnan Atik), gitaar (Yehudi van de Pol) tot beeldende kunst (Raul Balai). Ze zijn samen wekelijks met hun coach aan de slag gegaan en hebben in twee maanden meerdere masterclasses gevolgd om zo van alle kunstvormen wat te kunnen proeven. Tijdens het traject hebben de docenten en de deelnemers gewerkt naar een showcase, The Best Of The West Academie Show. Tijdens deze spetterende eind show hebben de deelnemers (Yasmina, Anouar, Jonathan, Imane en Melisa) laten zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Ook dit jaar is de Best of the West Academie 2018 op volle gang waar 1 op 1 coaching gegeven wordt in verschillende kunstdisciplines. De deelnemers (Victor, Yamila, Aicha, Boutaina, Dream en Levi) krijgen voor twee maansen les in verschillende kunstdisciplines: Dans (Jonathan Laret), Fashion (Laurindo Andrea), Fotografie (Fouad Lakbir), Schrijven (Rashid Novaire) en Spokenword/Rap (Angelika Niangie). Naast de 1 op 1 lessen zijn er dit jaar ook groepslessen Fotografie (Frouwkje Smit) en Fashion (Laurindo Andrea) gegeven. De deelnemers werken allemaal, zoals vorig jaar, naar de Best of the West Academie Show om de wereld te laten zien hoe zij hun talent hebben ontwikkeld.

Best of the West Academie Show 2018:
14 april 2018
13h00
Podium Mozaïek

Benieuwd? Bij deze ben je uitgenodigd voor deze te gekke optredens! Tot dan!