Margreet van der Vlies

Margreet van der vlies is een architect, designer, kinderyogadocent en … Zij combineert een strak organiserend vermogen met creatieve ontwerpen. Door haar open oprechte benadering naar jonge en oude mensen weet zij hen altijd weer mee te krijgen om een stap uit de comfortabele zone te nemen en juist dit is belangrijk bij “Placemaking”.

Geboren en getogen op Curaçao is ze op haar 19e bouwkunde komen studeren, eerst op de Hoge School van Amsterdam en later bij de TU Delft, waar ze in 2008 afstudeerde als Architect. Daarnaast is ze altijd bezig geweest met dans en performance.

Bij Operatie Periscoop is zij de creatieve en organiserende kracht achter de vele initiatieven die ontwikkeld worden.

Yehudi van de Pol

Yehudi van de Pol is muzikant, activist en “Youth-led Violence and Crime prevention Specialist”. Ooit begonnen in het actieteam van Milieudefensie en nu werkzaam voor de Wereldbank als online tutor op het gebied van gewelds preventie voor lokale overheden en politie. Met zijn open houding en sterke principes is hij een bruggenbouwer pur sang tussen verschillende groepen mensen en overheid. Door zijn jaren lange internationale ervaring met jongeren in achterstandswijken heeft hij een uitgesproken mening over de belangrijke rol van jongeren en hoe zij de leiding kunnen nemen in het voorkomen van geweld, criminaliteit en radicalisering. De ruimte voor creatieve ontwikkeling en expressie speelt hierbij een bepalende rol.

Yehudi is in 1998 afgestudeerd als Sociaal Milieu Geograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn studie combineerde hij met zijn metal-band en activisme, maar tegen het einde van de studie verruilde hij rock voor reggae en een passie voor snaar en percussie instrumenten. Momenteel werkt hij in Amsterdamse buurten vanuit Operatie Periscoop.

Bij Operatie Periscoop is hij de onderhandelaar, strateeg en in de buurten meester Yehudi.

Suzanne Bessem

Suzanne Bessem is Cultureel Antropoloog en heeft na haar studie verschillende jongeren projecten geleid in Zuid Afrika. Zij was o.a. coordinator van het Urban Earth Leaders Project van Baobabconnection, waar ze Yehudi leerde kennen en jongeren begeleidde in het managen van hun eigen culturele, milieuvriendelijke project. Terug in Amsterdam realiseerde ze zich dat er ook in eigen land genoeg te doen was op maatschappelijk vlak. Ze werkt als workshopleider voor verschillende organisaties en sloot zich in 2013 aan bij Operatie Periscoop om ook in Amsterdam West workshops te organiseren en begeleiden.